Les mer

Samlivskurs

Bufferkurs for par

Vårt Psykologsenter er stolte av å kunne tilby et kurs basert på grundig og omfattende forskning på par, samt mangeårig terapeutisk erfaring med parforhold. Dersom du ønsker å se videosnutter med utdrag fra kurset der vår kursholder Kaja bidrar, finner du dette på nettsiden www.folkom.no (under fanen «Ferieforholdet»).

Hvem passer kurset for?

Bufferkurset passer for alle par som har erfart at konflikter i parforholdet har en tendens til å gjenta seg, og som ønsker å jobbe i fellesskap for å bedre samlivet. Dere behøver ikke å ha store utfordringer i forholdet for å ha utbytte av kurset. Kurset gir dere innsikt og verktøy til anvendelse i hverdagen, og kan bidra til å redusere risikoen for ødeleggende konflikter og samlivsbrudd.

Kursets innhold

Mange samlivskurs fokuserer nærmest utelukkende på å lære par strategier for kommunikasjon som skal bidra til bedre konflikthåndtering. Ofte erfarer imidlertid parene at når hverdagen kommer og uenighetene oppstår, har de vansker med å benytte seg av teknikkene de har lært. Bufferkurset går derfor et steg videre, og har i tillegg til trening i kommunikasjonsferdigheter også fokus på hvordan man kan skape et godt grunnklima i parforholdet. Grunnklimaet er viktig for å gi par overskudd til å være rause med hverandre og bedre tolerere hverandres ulikheter.

Bufferkurset er inndelt i fem temaområder:

  • kunnskap om hva som kjennetegner og skaper gode parforhold
  • trening i å uttrykke og dele følelser på en god måte
  • kunnskap om konflikter i parforholdet og trening i å gjenkjenne egne konfliktmønstre
  • trening i å håndtere konflikter og varige forskjeller
  • tilnærmelse, forsoning og seksualitet

Format

Kurset består av en blanding av plenumsforedrag og parvise øvelser. Hvert par får sitt eget rom under øvelsene og mottar veiledning fra kursholder underveis. Dere behøver ikke å dele deres erfaringer med de andre kursdeltakerne dersom dere ikke ønsker det. Maks tre par per kurs. Kursholder er psykolog og sertifisert Bufferkurs-leder.

Pris

Pris per par er kr 5900. Betaling skjer via tilsendt faktura som må innbetales på forhånd. I prisen inngår kursmateriell og lett servering. Egne priser for bedrifter, ta kontakt for pristilbud. Dersom kursholder kommer hjem til deg eller til ditt arrangement, avhenger prisen av antall deltagere, ta kontakt for pristilbud.

Regler for avmelding

Avmelding må skje skriftlig til kaja@vitale.as senest tre uker før kursstart. Ved avmelding mellom tre uker og en uke før kursstart vil halve kursavgiften innkreves. Ved avmelding senere enn en uke før kursstart vil hele kursavgiften innkreves. Dette gjelder også ved sykdom. Vårt Psykologsenter forbeholder seg retten til å avlyse kursgangen ved lav påmeldingsgrad/betydelig frafall.

Påmelding og ytterligere spørsmål

Ta kontakt med sentralbordet på telefon 22120110, send en henvendelse via kontaktskjemaet på våre nettsider eller kontakt kursholder Kaja direkte på telefon 48 34 33 24 eller kaja@vitale.as

Påmelding er mulig, så fremt det er ledige plasser, frem til og med 48 timer før kursstart. Ved påmelding senere enn syv dager før kursstart, er avmelding ikke mulig utenom mot full kursavgift.

Tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltagere

Bufferkurset har siden starten blitt systematisk evaluert. Flere titalls deltagere over flere år har i snitt gitt vår kurshelg karakteren 5,4 av 6 mulige. Det gjør oss både stolte og glade! Under følger noen av kommentarene vi har fått fra fornøyde deltagere:
«Kurset var en øyeåpner for oss begge to og vi har fått bedre forståelse av hverandres måter å reagere og handle på.»
«Bufferkurset hjalp oss med å finne tilbake til hverandre og å skape en bedre hverdag for oss begge.»
«Vi har fått mange gode verktøy å jobbe videre med»
«Godt gjennomført kurs med viktige temaer»
«Et svært nyttig kurs. Takk!»

d6b855acd00f6c230b7b678877d9d839QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ